Is de Haagse politiek doorgerot ? Minister van Financien weigert de wet te handhaven. Staatssecretaris van Economische zaken weigert bankenkartel aan te pakken. Bankroversbendes zoals Rabo, ABN-AMRO en ING beroven het nederlandse volk met steun van de Nederlandse bank, de AFM en de gehele politiek.

 

Strafrechterlijk onderzoek tegen Rabo

 

Rente in Nederland ruim VIER keer zo hoog als in Duitsland. Rente manipulatie

 

Aandelenlease.nl Het volk werd/wordt beroofd door de talentloze corporate-crimers

Schadefooitje.nl Wanneer een bankroversbende (Rabo, ABN-AMRO, ING, et cetera.) de klant schade berokkent, wordt deze schade vaak afgedaan met een fooitje.

 

08  Aug  2016

Oplichterspraktijken onder de loep

 

Provinciebestuur Groningen verkoopt huizen met verborgen gebreken

 

 

Wonen in het Havenkwartier van de Blauwestad ???

 

Koop nu je gevangenis en je graf. Voor slechts 150.000 euro verziek je compleet je toekomst. Lees dit artikel goed voor je zo dom bent te kopen in de Blauwestad.

 

Misschien denkt u, dat deze pagina overdreven is. Het provinciebestuur kan toch niet zo slecht zijn ??? De Blauwestad is een egoproject van een paar provinciebestuurders en de rest van het bestuur is onbekwaam, corrupt of beiden. In 1994 waarschuwden de ambtenaren al, dat Blauwestad een fiasco zou worden en dat is uitgekomen. De provincie wil dat niet toegeven. Daarom komen ze met het ene na het andere idiote plan om gezichtsverlies te voorkomen. En ja, het is echt zo erg als hier beschreven is.

 

 

Ernstige verborgen gebreken

Wie wil er Wonen in het Havenkwartier van de Blauwestad ??? Wie is er zo gek om daar een woning te kopen ??? Volgens Geveke, de project-ontwikkelaar, heel veel mensen. Maar hoe betrouwbaar is Geveke ??? Geveke was ooit dochteronderneming van Koop, de hoofdrolspeler in de bouwfraude van 2002. Laten we de feiten eens op een rij zetten.

 

Bezwaar 1

U raakt uw huis NOOIT meer kwijt.

Ja, u leest het goed. Als u een huis koopt in het Havenkwartier van de Blauwestad, raakt u het nooit meer kwijt. U koopt een woning die niet te verkopen is. U koopt uw gevangenis en uw graf. Lees het volgende goed.

De Blauwestad ligt in de gemeente Oldambt, een krimpgemeente. De bevolking van Oldambt krimpt met 0,5% per jaar. 21,6% van de bevolking is ouder dan 65, de helft van de bevolking is ouder dan 50. Jonge mensen trekken weg zodra ze kunnen. Zie: Oldambt is een krimpgemeente

 • Er staan in Oldambt (buiten Winschoten) twee keer zoveel woningen te koop als er jaarlijks verkocht worden.
 • Er komen jaarlijks meer woningen op de markt dan er verkocht worden. Het overschot aan onverkoopbare woningen stijgt snel.

Geveke biedt u een woning op een piepklein stukje grond. Kaveltjes van 130 m2. Dat soort piepkleine stukjes grond zijn ongebruikelijk in het buitengebied van Oldambt. En er is geen vraag naar. Wie een rijtjeshuis wil koopt deze in Winschoten of Veendam. Wie vrij wil wonen, koopt een behoorlijke kavel.

 • Denk goed na voor u koopt. Het kopen van een huis in het Havenkwartier van de Blauwestad heeft verschrikkelijke consequenties.
 • Stel dat u moet verhuizen voor uw werk, stel dat u gaat scheiden, stel dat u een grotere tuin wilt. Dan moet u uw huis kunnen verkopen. Aan wie denkt u een huis op een piepklein kaveltje te verkopen ??? Terwijl er heel veel schitterend gelegen kavels en huizen voor spotprijzen aangeboden worden ???
 • Direct na het kopen van uw huis in het Havenkwartier van de Blauwestad kunt u minstens 30% van de waarde afboeken. Dan wordt wonen in de Blauwestad heel erg duur. Het wordt u verkocht als 'goedkoop wonen in het Havenkwartier van de Blauwestad'. Maar als u weg wilt wordt het onbetaalbaar. U koopt uw gevangenis en uw graf.

Huizenkopers in Blauwestad willen weg, zo snel mogelijk.

Kijkt u eens op funda.nl naar de huizen die te koop staan in de Blauwestad. De verkopers zijn er in gestonken. Nu moeten ze van hun woningen af, die ze nog maar pas hebben laten bouwen. Deze slachtoffers hebben een vermogen verloren en veel van de verkopers zijn wanhopig.

Wilt u het volgende slachtoffer zijn ???

 

Bezwaar 2

U komt te wonen in een bouwput, die nooit wordt afgebouwd.

Hoeveel woningen worden er in Oldambt verkocht buiten Winschoten ??? Afgelopen jaar waren dat er 237. Dat zijn overwegend oudere huizen op grote kavels. Huizen op een piepklein kaveltje worden alleen in Winschoten verkocht.

Geveke beweert, dat er heel veel vraag is. Dat beweren verkopers altijd. Dan komen ze met betekenisloze zinnen als 'op is op'. Het is onwaarschijnlijk dat er veel mensen zo dom zijn om een woning te kopen in het Havenkwartier van de Blauwestad. Als u koopt, bent u vermoedelijk een van de twee of drie klanten, die er in getuind zijn.

 

Er is heel veel weerstand van huiseigenaren van de gemeente Oldambt. Zou dit plan slagen, dan dalen de huizenprijzen met ca. 20%. Zie Pensioenroof: Provincie Groningen rooft pensioen Oldambtsters Dat laten de huiseigenaren niet gebeuren. Zodra Geveke probeert te bouwen komt er een kort geding om de bouw stil te leggen, daarna komt de zaak voor de kantonrechter. Het bouwen van koopwoningen in een krimpgemeente is een onrechtmatige daad en derhalve niet geoorloofd. Alles bij elkaar kunt u er op rekenen, dat er helemaal niet of met heel veel vertraging gebouwd gaat worden.

 

Dit kan er gebeuren:

 1. Geveke besluit niet te gaan bouwen wegens gebrek aan belangstelling.

  In dat geval komt u nog redelijk goed weg. U heeft dan voor niets gewacht op uw huis, terwijl u al lang ergens anders had kunnen wonen. Vermoedelijk zijn er ook kosten aan verbonden. Maar die kosten zijn nog te overzien.

  Aanbeveling 1: Laat in het koopcontract een boeteclausule opnemen, waarin staat, dat het contract ontbonden wordt en dat Geveke u 10% van de koopsom als boete moet betalen wanneer de bouw niet op de afgesproken tijd begint. Vermoedelijk zal Geveke dat weigeren. Dan weet u waar u aan toe bent. Gaat Geveke hiermee akkoord, dan moet u echt oppassen. Het kan zijn, dat de failliessements aanvraag al klaar ligt.

  Aanbeveling 2: Houdt u er rekening mee, dat de bouw ernstige vertraging kan oplopen. Wanneer de rechter de bouw niet verbiedt, gaan de bewoners actie voeren. Het kan zijn, dat de huizen veel later worden opgeleverd. Laat in het contract een boete-clausule opnemen, waarin staat, dat Geveke u 0,1% van de koopsom moet betalen voor iedere dag dat uw huis te laat wordt opgeleverd. Dat lijkt misschien niet veel. Maar op een koopsom van 150.000 euro is het toch 150 per dag. Bij een vertraging van drie maanden levert u dat aardig wat centjes op.

 2. Geveke begint met bouwen en gaat vervolgens failliet.

  Het gehele Blauwestad project is een fiasco. Geveke zoekt naar allerlei dubieuze mogelijkheden om er nog wat aan te verdienen. U dient er rekening mee te houden, dat Geveke halverwege de bouw failliet gaat en u met de gebakken peren wil laten zitten.

  Als u ondanks alle waarschuwingen toch besluit te kopen, wees dan zo verstandig u te verzekeren tegen het failliesement van de projectontwikkelaar. Laat u goed voorlichten en dek u goed in. (Dat is altijd verstandig indien u een huis koopt dat nog gebouwd moet worden.)

 3. Uw huis wordt gewoon gebouwd volgens afspraak.

  Dit is het ergste wat u kan overkomen. U bent dan de ongelukkige bezitter van één van de drie of vier huizen in een bouwput, die nooit wordt afgebouwd. U raakt het nooit meer kwijt en zit tientallen jaren vast op een plek waar niemand wil wonen.

 

Bezwaar 3

U komt te wonen aan Muggenwater

Kom gezellig wonen in het Havenkwartier van de Blauwestad ??? Ja, dat is een mooie kreet. Maar wat is de werkelijkheid ??? De Blauwestad heeft veel stilstaand water. Prima voor muggenlarven. 's Zomers in de tuin zitten ??? Niet dus. Ten eerste heeft u nauwelijks tuin. Een piepklein kaveltje biedt Geveke u. Maar 's zomers in de tuin zitten kan alleen onder een klamboe.

 

Bezwaar 4

's Winters raakt u ingevroren

Dit is geen overdrijving. Het nabij gelegen weerstation van Nieuw Beerta is verreweg het koudste meetpunt in Nederland. Zelf woon ik vlak bij de Blauwestad in de Reiderwolderpolder. Afgelopen jaar (2015 -2016) was het een zachte winter voor Nederland. Maar wij raakten twee keer een halve week ingevroren. De ene keer door een ijzelstorm, de tweede keer door een koudegolf. In Winschoten en Veendam heb je daar minder last van. In de buitengebieden moet je gewoon op alles voorbereid zijn.

Denkt u, dat er gestrooid wordt in het Havenkwartier van de Blauwestad ??? Voor die twee of drie huizen die daar gebouwd worden ???

 

Bezwaar 5

Er zijn geen voorzieningen

Wonen in het Havenkwartier van de Blauwestad ??? Als u koopt, bent u één van de zeer weinigen. Er zijn daar geen voorzieningen en die komen er ook nooit. Geen winkels, geen scholen, geen gezondheidszorg. Als er al gebouwd wordt, komt u te wonen in een bouwput die nooit wordt afgebouwd.

De gemeente Oldambt is een heel erg grote gemeente wat betreft oppervlakte en een heel kleine snel krimpende gemeente wat betreft inwoners. De gemeente moet een gigantisch wegennet onderhouden en heeft daar geen geld voor. In de polders zijn de wegen heel erg slecht en hier en daar gevaarlijk. Er wordt niets aan gedaan. Nu wil de provincie, dat er tegen de wil van de gemeente goedkoop gebouwd wordt in de Blauwestad. Nog veel meer wegen. Denkt u, dat de gemeente deze wegen gaat onderhouden? Als u ondanks alle waarschuwingen in het havenkwartier koopt, schaf dan meteen een landrover of een jeep aan. Een wagen waarmee men dwars door Africa kan rijden. U zult zo'n auto nodig hebben.

Zorgt u ook voor een uitgebreide EHBO kit en volg een EHBO cursus. Voordat een ambulance bij u is, moet u wel even wachten. Dat geldt ook voor de aanrijtijden van politie en brandweer.

Zorg voor een zeer goede verzekering tegen inbraak. U komt in een onbewoond gebied zonder sociale controle. En vervang uw deur voor een gepantserde deur en uw ramen voor gepantserd glas. Dat lijkt u misschien overdreven. Maar 's avonds bent u vrijwel alleen. In Oldambt is niet zo veel criminaliteit. Maar de Blauwestad ligt naast de A7 en heeft veel huizen met rijke bewoners. Criminelen rijden regelmatig rond en maken plannen. En na een roofoverval zitten ze zo op de A7 en zijn ze verdwenen.

 

Bezwaar 6

De aangeboden huizen zijn veel te duur

Het lijkt misschien zo mooi wat Geveke u aanbiedt. Maar ga eens vergelijken. Ga echt eens vergelijken.

tekoop.jpg

In Oldambt staan heel veel huizen en kavels te koop. Voor heel weinig geld koopt u een goed gelegen kavel in een bebouwde omgeving. Volledig vrij uitzicht, indien u dat wilt. En op die kavels kunt u het huis laten zetten zoals u dat wilt. Er zijn duitse bouwers actief, die voor een zeer schappelijke prijs een degelijk huis neerzetten. Er zijn 'catalogus-woningen' die precies volgens afspraak geleverd worden. Koopt u een kavel zoals op bovenstaand bord al jaren wordt aangeboden en u laat er een huis van 100.000 euro opzetten, bent u goedkoper uit en krijgt u een veel betere woning.

U kunt een oud huis voor heel weinig geld kopen. Laat het voor 20.000 euro renoveren en u komt te wonen in een paleis. Er zijn heel veel bouwbedrijven (duitse en groningse), die voor een schappelijke prijs vakwerk leveren.

Bezwaar 1 blijft nog steeds gelden, maar in verminderde mate. U komt te wonen in een krimpgemeente, maar uw huis is niet onverkoopbaar. De Blauwestad is een fiasco en goedkope woningen bouwen in de Blauwestad is een idioot plan. Kopen in de oude gebieden van Oldambt is een veel kleiner risico.

 

Bezwaar 7

U koopt onzin

Waarom zou u in in het Havenkwartier van de Blauwestad een huis kopen op een piepklein kaveltje ??? Wat is daarvan het voordeel?

Als u in een rijtjeshuis wilt wonen, waarom koopt u dan niet in Winschoten of Veendam ??? Dan zit u dicht bij allerlei voorzieningen en niet in het meest afgelegen gebied van Nederland.

Veendam heeft grote voordelen qua werkgelegenheid. Vanuit Veendam bent u snel in Groningen, de Eemshaven, Assen en Emmen. Zwolle en Drachten zijn ook niet ver weg. Vanuit de Blauwestad bent u een half uur verder verwijderd van werkgelegenheid. Zeker in de winter. Want in de Blauwestad wordt niet of als laatste gestrooid.

 

Bezwaar 8

U helpt het pensioen van de huiseigenaren van Oldambt te stelen

Zie Pensioenroof: Provincie Groningen rooft pensioen Oldambtsters.

In het onwaarschijnlijke geval dat dit plan doorgaat, ontstaat er een enorm overschot aan koopwoningen in Oldambt. Daardoor gaan de prijzen fors onderuit. Vermoedelijk meer dan 20%. Als u een goedkoop huis denkt te kopen in het Havenkwartier, denk daar dan eens goed over na.

 • Ten eerste is het niet goedkoop. Elders in Oldambt koopt u meer voor minder geld.
 • Ten tweede daalt de waarde van uw huis mee. Zodra u uw handtekening zet onder het koopcontract bent u 20.000 euro armer. Of meer.
 • Ten derde zal men het u kwalijk nemen, dat u meewerkt aan pensioenroof.
  • Winkelen in Oldambt? Houdt u dan goed verborgen waar u woont.
  • Als u kinderen heeft of wilt, waar moeten die dan naar school? In Winschoten? Samen in de klas met de kinderen, wiens ouders door u tienduizenden euro's zijn kwijtgeraakt? Misschien is het verstandiger om uw kinderen in Veendam naar school te laten gaan. Moet u ze wel iedere dag halen en brengen.

Commentaar formulier

Voor contact met de eigenaar van deze website klikt u op 'Contact formulier'

Om feedback te geven op DEZE pagina klikt u op 'Feedback geven'. Feedback wordt niet gepubliceerd.

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen. Commentaar wordt gepubliceerd of genegeerd.

Als u commentaar wilt geven op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wie is de president van de USA?

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  
reclame/nula_200.gif

 

reclame/spiri_healing.gif

 

 

Andreas Firewolf, nederlandse site

Cirkel van Licht en Liefde

Spiritualiteit en Seksualiteit

Variatarian vegetarische recepten

Andreas Firewolf, english site

Circle of Light and Love

Spirituality and Sexuality

Nul-A Computers, webhosting en website ontwikkeling met eigen CMS.

Pensioenroof: Provincie Groningen rooft pensioen Oldambtsters
Oldambt is een krimpgemeente

Hoekstra (Mini-ster van Financien)

weigert het Europees Consumenten Recht inzake financiele producten te handhaven en weigert de AFM opdracht te geven de Nederlandse wet te handhaven.

Hoekstra heeft de bankroversbendes (Rabo, ING, ABN-AMRO en vele anderen) een vrijbrief gegeven, om het nederlandse volk leeg te zuigen.

Keizer (Staats-secretaresse van Economische Zaken)

weigert een kartelonderzoek naar de bankroversbendes (Rabo, ING, ABN-AMRO en vele anderen), omdat dat niet in het algemeen belang is.

De advocaat van de Rabobank en Kifid hebben expliciet geschreven in een juridische procedure, dat er sprake is van een bankenkartel, en dat banken hun klanten mogen bestelen, omdat de andere bankroversbendes (ING, ABN-AMRO en vele anderen) dat ook doen.

Verzoek tot strafrechterlijk onderzoek en strafrechterlijke vervolging van de Rabo bank

 

Rabo is schuldig aan:

Naar beginpagina

We worden bestolen door de banken

 

Energiepolitiek voor een beter milieu
Economische ideeen voor de nieuwe tijd

Ruttisme

is het tegengestelde van fascisme. Fascisten willen strijden voor iets. Het Ruttisme vermijdt iedere strijd. Vragen beantwoord men met "dat kan ik me niet herinneren", "wegens te kort aan geheugen heb ik dat gewist", et cetera.

Wanneer kritiek te groot wordt, laat men de regering vallen. Vervolgens regeert men demissionair verder, zonder iets te doen. Na de verkiezingen regelt men een kabinetsformatie van een jaar en ondertussen ritselt men demissionair verder.

Artikelen over de wereld politiek
Handhaving van de orde is ook een mensenrecht
De opiumwet
Religie en mensenrechten, gaan ze samen?
VVD volstrekt onbetrouwbaar
Hoe kunnen we beter samen leven=
Hoe zit het met rechten van kinderen?
Ideeen voor een beter klimaat en een beter milieu
Hoe gaan we met dieren om?
Wat is er nodig om autarkisch te leven ?

Volledige buitensluiting sinds 1988

 

Sinds 1988 word ik voortdurend gediscrimineerd. Meer dan 33 jaar ben ik aan een stuk door vertrapt en buitengesloten. Voortdurend word ik sociaal en economisch buitengesloten en beschadigd.

ASN discrimineert

22 April 2022 was het weer raak. Ik heb een zakelijke bankrekening aangevraagd bij de ASN. De ASN heeft dit geweigerd. De ASN weigert ook antwoord te geven op de vraag waarom ze mij afwijzen.

Weerwoord

In dit deel van de site kun je alles lezen over de misselijke manier waarop in Nederland anders denkende mensen worden kapot gemaakt.

Blog van Groene Politiek

 

Klik hier voor regelmatig commentaar op de waanzin van de politiek, de waanzin van de media, de vernietiging van ons klimaat et cetera.

Wil je dit volgen en regelmatig emails ontvangen?

 

Klik dan hier

en registreer je als lid.

Provincie schenkt 40 miljoen euro aan projectontwikkelaars
VVD totaal onbetrouwbaar
Pensioenroof: Provincie Groningen rooft pensioen Oldambtsters
Provincie Groningen pleegt economische misdaden
Hoe corrupt zijn Gedeputeerde Staten van Groningen
Verzoek om ontslag van René Paas
Juridische actie tegen provincie Groningen
Oldambt is een krimpgemeente
Waarschuw de huiskoper
Ontwikkeld door Nul-A Computers